Vem är Jag ?

Om mig

Först och främst är jag en glad och positiv person, som har nära till skrattet. Jag har lätt att prata med, och entusiasmera folk, fast jag ibland kan vara lite blyg innan kontakt har etablerats. Detta är dock något som många nog inte märker så mycket av numer, eftersom både mitt jobb utbildare och numer konsult gör ger och gett mig goda möjlighet att arbetat bort detta.

Jag är en kunskapstörstare som gillar att lära mig nya saker, eller vidareutveckla kunskaper som jag redan har. I mitt arbete behöver jag konstant lära mig nya saker, vilket princip aldrig medför några problem. Jag brukar snarare ofta ligga föra sådana behov genom att jag redan på förhand snappat upp grunderna på grund av min vetgirighet.

Jag uppmuntrar gärna andra personer, och försöker hålla stämningen uppe omkring mig. Här kommer mitt intresse för humor i alla dess former till stor nytta. Att kunna hjälpa andra i mitt arbete är mycket kul, och därför är arbeta i grupp en arbetsform som jag trvs med. Någon nämnvärd stolthet har jag inte heller som förhindrar mig från att fråga andra om hjälp när så behövs.

Kunskaper

På kunskapssidan ser jag det som mitt största konkurrensfördel att jag har en stor kunskapsbredd, som visserligen har sin kärna inom data, men som inte begränsar sig till detta område.

Data

Att undvika att lära sig en hel del om datorer efter att ha använt PC-datorer mer eller mindre dagligen sedan 1987, då jag köpte min första PC, är svårt. Mitt stora intresse för datorer har dock ytterligare pådrivit mitt inhämtande av kunskap inom området. Jag har även regelbundet läst datorpress, både tidningar och böcker, ända sedan min första dator för att hålla mig ajour med vad som händer på marknaden. Sedan mitten av 90-talet har jag i allt större utsträckning använt Internet, och dör inhämtar jag numer stora mängder kunskaper om saker som intresserar mig, både privat och för jobbet.

Jag är en mycket rutinerad datoranvändare och får titt som tätt rycka in hos vänner och bekanta, och på jobbet inte att för glömma, för att reda upp datorproblem av alla de slag. Min breda datakunskap gör att jag även lär mig ny teknik / nya program snabbt då jag har färdig kunskap att relatera den nya till.

Inom området har jag åtminstone grundläggande kunskap om väldigt mycket. Jag har dock mycket bättre kunskaper inom bland annat följande; Programmering i C#, VB.NET och Java, gamla Visual Basic, ASP.NET, ADO.NET och större delen av övriga .NET-relaterade tekniker, Webb-kodning (Html, CSS, dHtml, JavaScript, VBScript, XML, XSLT etc.), Databasteknik samt en rad produkter, och däribland SQL Server, SharePoint Server BizTalk Server och EPiServer, Microsofts olika operativsystem, Datorhårdvara i alla dess former, .

Mer detaljer finner du på sidan Datakunskaper.

Annat

Jag har grundläggande kunskaper inom Kvalitetslära, Logistik, Ekonomiska Informationssystem, Förändringsanalys och en del andra ämnen. Jag har även djupare kunskaper inom bland annat Matematik, Mekanik, Elektronik. Samtliga dessa ämnen har jag läst på Högskola.

Arbete

Jag ser det som viktigt att få möjlighet att använda den breda datorkunskap jag besitter, och få användning för min kreativitet.

Jag vill helst jobba i grupp/team eller i nära samarbete på annat sätt, så att jag får möjlighet att bolla idéer och få feedback på dessa. Jag trivs inte riktigt lika bra med ”ensamarbete”, även om jag tid till annan även arbetat i den formen. Att jobba i team eller dylikt önskar jag också för att kunna lära mig av andra och lära andra av de kunskaper jag själv besitter.

Programmering är det jag gillar absolut mest, men det är dessutom viktigt att jag får tillämpa min kunskapsbredd på ett givande sätt. Jag syftar då inte bara på datorkunskaper utan även på andra kunskapsområden. När jag får möjlighet att tillämpa även dessa så känns arbetet mycket givande.

Kort sagt vill jag ha möjlighet att utveckla de kunskaper jag redan har och att odla nya kunskaper, främst inom IT-området.

Tillbaka

Mina intressen

Scouting

Mitt största fritidsintresse, vid sidan om datorer vill säga, är scouting. Jag är en aktiv scout sedan 1980, och har på senare år engagerat mig vidare som seniorledare (Sedan –97) och informationsansvarig (sedan –98) i Kuddby Scoutkår.

Naturen

Ett annat stort intresse jag har är Naturen, även om detta intresse går in i Scoutingen. Jag gillar att vara ute i naturen, vare sig jag sitter på en cykel, sitter i bilen eller vandrar till fots. Intresset har även en teoretisk sida då jag gillar att förstå naturen och dess djur.

Data

Icke att förglömma är mitt intresse för datorer och dess olika användningsområden. Jag försöker att hålla mig ajour med så mycket som möjligt inom dataområdet och har sedan 1987, då jag köpte min första PC, lyckats införskaffa mycket kunskap och förståelse inom en stor rad datorrelaterade områden.

Humor

Jag älskar humor och ser gärna komedier i form av filmer eller teateruppsättningar så ofta jag kan. Detta är något som jag även utnyttjar i min kontakt med andra, då jag ofta tar till humorn och det kan många gånger vara inspirerat av någon film/teater. Jag är en stor beundrare av bland annat Galenskaparna och After Shave.

Annat

Andra saker som intresserar mig är bland annat min hembygd, musik, film, bilar samt det mesta som är tekniskt. Jag har bland annat forskat fram och skrivit om min hembygd, Å på Vikbolandet utanför Norrköping. Läs gärna detta på sidan "Å". Jag är lite av en allätare när det kommer till musik, men jag brinner särkilt för Fusion-Jazz och annan Akustisk musik. När det gäller film så gillar jag främst Action och inte att förglömma komedier, som jag skrev ovan. 

Att köra bil tycker jag också är roligt. Någon gång framöver skall jag pröva på att köra rally. Detta är något av en dröm jag haft under lång tid. Kanske det bara blir folkrace, men det vore kul även det. Att läsa om bilar och allt annat som är tekniskt intresserar mig väldeliga. Jag strävar alltid efter att förstå all teknik runt mig, och även varför den fungerar på detta sätt.

Jag fullkomligt älskar att köra go-kart, och jag och en kompis har talat om att kanske skaffa en tävlingskart framöver. Vi brukar nämligen slå nästan alla på go-kartbanorna i hyrkart så det är nog dags att "kliva upp ett steg". Om du mot förmodan är lika gokarttokig som jag så kan du läsa om de banor som jag kompisen frekventerar på min gokartsida.

Slutord

Ja, detta var en del om mig som person. Hoppas det har gett dig en någorlunda detaljerad bild av mig.

Tillbaka


Copyright Mattias Karlsson, Senast uppdaterad 31 januari, 2005